Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-08@12:18:13 GMT

بزرگ‌ترین و قدرتمندترین آهنربای جهان

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۶۶۰۵۳

به نقل از دیلی میل، شرکت جنرال اتومیکز ایالت کالیفرنیا موفق به ساخت قدرتمندترین آهنربای جهان که Central Solenoid نام دارد و میدان مغناطیسی 280 هزار بار قوی‌تر از قدرت میدان مغناطیسی  کره زمین است. این آهنربای قدرتمند قطعه اصلی یک راکتور همجوشیهسته‌ای است که عملکردی معادل فرایند تولید انرژی خورشید را تولید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیمت این دستگاه در حدود 23.95 میلیارد دلار تخمین زده شده است و می‌تواند انرژی همجوشی را در سطح کره زمین ایجاد می‌کند. برای ساخت این آهنربای قدرتمند 35 کشور مختلف با یکدیگر همکاری کردند و در نهایت توانستند آن را در کشور فرانسه بسازند.

ساخت این آهنربای قدرتمند که از سیستم همجوشی هیدروژنی استفاده می‌کند، می‌تواند در تولید برق در مقیاس‌های بسیار بالا مورد استفاده قرار گیرد و آن را به منبعی بسیار مهم برای تولید برق تبدیل کند. گفتنی است که یکی از مهم‌ترین فواید استفاده از این آهنربا برای تولید برق، جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه‌ای در سطح کره زمین خواهد بود.

مشخصات ظاهری و توان آهنربای Central Solenoid

این آهنربا یکی از شش آهنربایی بوده که قرار است در راکتور همجوشی هسته‌ای مورد استفاده قرار گیرد؛ گفتنی است که قطر این آهنربا در حالتی که به طور کامل سرهم شود، 14 فوت و ارتفاع آن 59 فوت خواهد بود، وزن این آهنربا نیز حدود هزار تن است. اگر بخواهیم قدرت این آهنربا را روی اجسام نشان دهیم، باید بگوییم که این آهنربا می‌تواند یک ناو هواپیمابر 100 هزار تنی را به اندازه دو متر از روی زمین بلند کند.

هنوز این آهنربا در مرحله آزمایش قرار دارد اما در صورتی که امکان استفاده از آن تایید شود، این آهنربا می‌تواند تا 50 سال به شبکه فعلی توزیع برق کمک کند و با مصرف یک کیلوگرم سوخت 1500 مگاوات الکتریسیته تولید کند.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: کالیفرنیا قدرت میدان مغناطیسی الکتریسیته فرانسه قدرت میدان مغناطیسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۶۶۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه ۱۳ تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در جهان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، احسان عارفیان دبیر ستاد توسعه فناوری‌های پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی با اشاره به اینکه ایران در جایگاه سیزدهم تولید علم سلول بنیادی در دنیا قرار گرفته است، گفت: همچنین شاهد هستیم که ایران در منطقه نیز رتبه اول را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه در برنامه جامع راهبردی ۱۰ ساله ستاد، چند هدف کلان تعریف شده که دسترسی ایران به رتبه ۱۰ تولید دانش سلول بنیادی یکی از اصلی‌ترین این اهداف بوده است گفت: در همین راستا، با تلاش‌ها و برنامه‌ریزی‌های انجام شده، ایران تاکنون توانسته رتبه ۱۳ تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در جهان را به خود اختصاص دهد و باید این جایگاه را تا پایان سال ۱۴۰۴ به رتبه ۱۰ ارتقا دهد.

به گفته او، با توجه به اینکه ایران در جایگاه سیزدهم تولید دانش در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی قرار گرفته اما در منطقه خاورمیانه و شرق مدیترانه رتبه نخست را دارد و بالاتر از ترکیه و رژیم اشغالگر قدس قرار گرفته است.

وی، مشارکت بخش‌های غیر دولتی، استقلال و خودکفایی در انواع بانک‌های سلولی، تولید ثروت ملی و خوداتکایی در قابلیت تولید را از دیگر اهداف اصلی ستاد توسعه فناوری‌های پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی برشمرد و خاطر نشان کرد: در بررسی‌های آماری مشخص شده که تولید دانش ایران در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی با رشد ۷۰ درصدی از سال ۲۰۲۰ نیز همراه بوده است.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در مقایسه با بسیاری از حوزه‌های علم و فناوری در کشور بسیار جوان است، تصریح کرد: با این وجود، ایران توانسته است جایگاه خوبی را در میان سایر کشورهای دنیا و خاورمیانه کسب کند و با توجه به پیشرفت‌های حوزه سلول‌های بنیادی توسط محققان داخلی، ایران جز پیشتازان این حوزه است. ‌

کد خبر 6099347

دیگر خبرها

  • نقش دانشگاه آزاد در توسعه همکاری‌های استان واسط عراق و ایلام
  • ایران ۰.۳ درصد صادرات صنایع غذایی جهان را انجام می‌دهد
  • سرمایه‌گذاری‌های بزرگ صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد
  • میدان نقش جهان روز بدون موتورسیکلت را تجربه کرد
  • نگاهی به بزرگ ترین کشورهای تولید کننده طلا در سال ۲۰۲۳ (+ اینفوگرافی)
  • کسب رتبه ۱۳ تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در جهان
  • افزایش چشمگیر مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان
  • شکست شمشیرباز اول جهان در فینال مسابقات جایزه بزرگ سئول
  • کار بزرگ نوشاد عالمیان در عربستان؛ شکست نفر چهارم رنکینگ جهان
  • تصمیم بزرگ دیوید بکام؛ مسی و رونالدو در یک تیم!